Om oss

Om oss

Vilka är Rackstad?

Rackstad Bil & Delar är de stora maskinernas Mekka i Skandinavien. Vi är en komplett verkstad som är inriktad på demontering av lastbilar och stora maskiner.

Företaget drivs idag i andra generationen av Lars Sundin, med huvudinriktning mot demontering av lastbilar och maskiner. Rackstad Bil & Delar har under åren utvecklats till att bli en av de större aktörerna på den skandinaviska marknaden inom demontering av tunga lastbilar.
Skadade lastbilar som sedan demonteras köps in från försäkringsbolag i hela Norden. De begagnade delarna säljs sedan till kunder och åkerier över hela Europa. Ca 10% går på export mot Europa och världen.

Genom åren har vi specialiserat oss på lastbilspåbyggnader där vi genom gedigen kunskap och ett stort utbud av begagnade och nya påbyggnader, kan ge er den absolut bästa servicen. 2018 blev Rackstad Bil & Delar certifierade enligt ISO 9001:2015 samt 14001:2015.

60

År i branshen

500

Demonteringar årligen

9000

Nöjda kunder

Rackstad Bil och Delar

Vår historia

Verksamheten startades av Lennart Johansson i slutet av 1960-talet. En garageport i mammas ladugård och några skrotbilar på baksidan blev början till det som idag är Rackstad Bil & Delar.

Verksamheten utvecklades med tiden och i samband med flytt byggdes nya lokaler för att passa den växande verksamheten. När bilden på Lennart togs 1982, omsattes ca 13 miljoner och vid den tidpunkten demonterades både last- och personbilar. 1986 inköptes den stora Thermia-fastigheten och tillverkning av Rackstad dumperflak och lastväxlare startades.

Just nu pågår en generationsväxling och Lars, som från barnsben aktivt deltagit i företaget, har nu tagit över som företagsledare.

Förutom lastbilar och påbyggnader har under 25 års tid en omfattande verksamhet med förvaltning av egna fastigheter byggts upp genom bolaget Johanssons Fastigheter som återfinns på www.ljfastigheter.com.
Lennart Johansson är även initiativtagare till Arvika Fordonsmuseum. Webbsidan hittar du på www.arvikafordon.nu.

Ett komplett kretslopp för begagnade maskiner

Vi köper in skadade eller avställda lastbilar och andra fordon från försäkringsbolag i hela Norden. Sedan plockar vi varsamt isär dem bit för bit och ser till att allt material blir korrekt och miljömässigt omhändertaget.

Alla fungerande reservdelar går igenom reparationer, service och en noggrann kvalitetskontroll. Och när vi fått dem i bästa möjliga skick ser vi till att de hittar till nya hem. En del av de begagnade reservdelarna säljs bland annat till märkesverkstäder och åkerier över hela Europa. Många av dem håller vi i lager, för att sälja direkt till kund.

Rackstad Bil & Delar tillhandahåller reservdelar till allt inom tunga fordon och entreprenad, vi demonterar ca 300 tunga objekt per år. Varav 80% lastbilar och 20% entreprenad.

Vi har Skandinaviens största urval av motorer, växellådor, drivlinor, trailer, flak, lastväxlare, påbyggnader, kranar, bromsar, bakaxlar, axlar, katalysatorer, ems, ecu, däck, fälg. Vi utför även renovering av motorer, växellådor och drivlinor.
Vi har reservdelar till de flesta märken så som: Scania, Volvo, Man, Mercedes, Ljungby, Cat, Komatsu, Hitachi, Kalmar, JCB, Huddig.

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig!

Kontaktinformation

info@rackstad.com

+46 570 332 40

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.